maandag 14 januari 2013

Mietjes op tafel


Onze meisjes zijn nu 4,5 jaar oud en aardig welbespraakt. Waarschijnlijk, omdat ze niets anders doen dan kletsen. Zodra hun ogen open gaan begint het en Lot kan zelfs in haar slaap nog praten. Pien heeft iets met andere talen en wil heel graag Frans, Engels en Spaans spreken. Harstikke leuk natuurlijk, maar daarnaast zijn ze ook nog behoorlijk eigenwijs. Onze veelvraat Lot vraagt standaard: “Mam, wat eten we vanavond?” Bietjes, schat. “Oh lekker, ‘mietjes’. Nee, het zijn bietjes. Pien komt aan en zegt: “Oh lekker, we eten mietjes.” Nee, het zijn BBBietjes! De meisjes schuiven aan tafel en plukken samen de bietjes uit de schaal. “Mmm, lekker hé Pien die mietjes.” En Pien: “Ja, ik hou erg van mietjes…” Volgens mij word ik hier in de zeik genomen…

Maar het diner is nog niet voorbij. Er hangt sneeuw in de lucht, dus dat is een belangrijk onderwerp. Pien: “Het wordt koud en dan is alles befrozen..” “Nee Pien, het is bevroren”, verbetert juf Lot. Pien blijft stug volhouden dat het befrozen is. Zo Lot, weet je ook eens hoe het voelt ;-)
Zo zijn er meerdere woorden die ze standaard verkeerd blijven uitspreken. Vaak is de reactie dat ze het gewoon beter vinden klinken. Garderobe is ‘gardewolken’ en ooievaar is ‘olievaar’. Maar gister had Pien wel weer een mooie. Ze zag een plaatje van een wereldbol en roept: “Kijk mam, dit is de ‘bal van alle landen!’”



Geen opmerkingen:

Een reactie posten