donderdag 17 januari 2013

De tandarts is zooo lief


We zijn op weg naar de tandarts. Het zou voor de meisjes de eerste keer zijn. Ware het niet dat Lot in de kerstvakantie al is geweest, omdat ze keihard op haar voortandjes was gevallen. Daarom spreekt Lot uit ervaring en vertelt aan Pien met een zwoele stem: “Ik vind de tandarts zooo lief.” Papa en Pien mogen eerst naar binnen. Het ijs is gebroken, want Pien mag de tandarts stoel zelf bedienen. En dan komt de tandarts met de verlossende woorden: “Prachtig en goed onderhouden gebit.”
Dan maken Lot en mama hun entree. Lot ligt met een brede glimlach op de stoel te flirten. En ik vertel de tandarts dat ze hem zooo lief vindt. Hij komt niet meer bij en zegt dat zijn assistente hem dat ook dagelijks vertelt. Dikke pret en ook goed nieuws voor Lot: Haar voortandjes zullen er niet uitvallen en ook de rest van haar gebit is picobello in orde. De meisjes zijn blij, maar wij natuurlijk ook. Kortom, het was weer een vrolijk uitstapje. En  op de terugweg vraagt Lot: “Gaan we morgen weer naar de tandarts?!” 

En door het bezoek aan de tandarts is de puzzle medaille van Lot even op de achtergrond geraakt, maar gelukkig komt het onderwerp rond bedtijd weer terug. Pien wil de medaille om naar bed, maar dat gaat Lot net iets te ver. Het valt ook niet mee, maar we gunnen beiden hun moment of fame. Daarom is Pien spontaan uitgeroepen tot 'tandenpoetskampioen'. Everybody happy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten