zaterdag 8 februari 2014

One-minute-twins

Weer iets nieuws. Pien wil heel graag een echte tweeling zijn. Op zich geen probleem zou je denken, ze heeft immers een tweelingzusje. Maar dat zusje voelt er helemaal niets voor om precies dezelfde kleding aan te trekken. En dat is nu net Piens diep gekoesterde wens.

Eerlijk gezegd gebruiken we thuis zelden het woord tweeling. Ik weet nog dat ze op een dag uit school kwamen met de vraag: “Mam, zijn wij een tweeling? Dat zeggen de kindjes op school…”
We beschouwen de meisjes als zusjes, die toevallig op dezelfde dag geboren zijn. Op hun bruine ogen na lijken ze zowel fysiek als karakteristiek voor geen meter op elkaar. Ze hebben eigenlijk nooit dezelfde nooit dezelfde kleding aan. Natuurlijk hebben we op gezette tijden wel heel braaf de cadeau gekregen tweelingsetjes aangedaan. Maar waar Piens tweelingdrang nu vandaan komt…?




Enfin, we logeren bij oma in Den Haag en Pien vraagt Lot bijna smekend om hetzelfde kleedje aan te trekken. Om van het gezeik af te zijn belooft Lot aan Pien dat ze vandaag hetzelfde kleedje zal aantrekken. Ik graaf als een gek door de logeertas en vind wonderwel dezelfde kleding. Maar dan maakt Lot terugtrekkende bewegingen. Jammer voor Lot, want beloofd is beloofd… 

Met frisse tegenzin trekt Lot haar outfit aan. Ik pak snel de camera, zodat Pien nog wat kan nagenieten. Aan Lots gezicht te zien gaat ze dit niet lang volhouden…. Als een ware paparazzi schiet ik snel zo’n 25 foto’s, in de hoop dat Lot een droge tong krijgt en dat ding even binnenboord houdt. En yes, het is gelukt Pien! We bekijken samen het resultaat en ondertussen loopt Lot al weer vrolijk rond in haar favoriete outfit: hemd en onderbroek.  Ook al duurde het maar een minuutje, Pien is happy. En gelukkig hebben we de foto’s nog….



Geen opmerkingen:

Een reactie posten