zondag 8 september 2013

Spijbelen

Eenmaal in de haven ontdekken we dat er meer mensen op hetzelfde idee zijn gekomen. Wat een gezellige boel voor doordeweekse dagen. De meisjes gaan vrolijk langs elk bootje om iedereen gedag te zeggen. Caroline gaat net de hondjes uitlaten, dus de meisjes worden subtiel de boot uitgezet. Lot is het er niet mee eens. “Ja, maar dan blijf ik toch gezellig bij Mark….” Caroline vertelt dat Mark naar zijn werk is, waarop Lot zuchtend en vol onbegrip reageert: “Werken?? Waarom???” De uitleg dat haar man centjes aan het verdienen is vindt Lot zichtbaar een slecht excuus. Zuchtend en steunend verlaat ze de boot en gelukkig ziet Caroline  de humor er wel van in. Op naar ‘Toast’, die eigenlijk Toos heet, maar door de meisjes tot toast gebombardeerd is. Daarna naar hun grote vriendin Karin, de bootbuurvrouw. En ach waarom niet. Lot gaat lekker mee douchen met Karin. Bij terugkomst hebben ze wel een geheimpje…. Gelukkig verklapt Karin het al snel: Lot mag niemand vertellen over Karins dikke billen. Lot neemt het geheim heel serieus en belooft plechtig dat ze het ook niet tegen de man van Karin zal vertellen….  En jawel de meisjes hebben het weer voor elkaar. Alle teennagels worden in een andere kleur gelakt. Prachtig!



Bommetje
 ‘s middag komt vriend R en gaan we lekker varen en zwemmen bij het Unie-eiland. Er is eindelijk plek bij de water glijbaan, want het is natuurlijk gewoon een doordeweekse dag. De meisjes gaan surfen en hondje Lief mag ook mee. Terug in de haven eten we gezellig bij ’t Oppertje en geven de meisjes prachtige dansshows op het terras. Pien gaat helemaal op in haar rol als prima ballerina en Lot staat lekker met haar kont te schudden. Dan nog even op schoot bij oom Huub om samen nog wat opdrachtjes uit het doeboek te doen. Even later rennen de meisjes naar de boot van oom Frances om te controleren of hij al wakker is. Na het bezoek van de kids is dat zeker het geval...
Heerlijk al die lieve mensen die zoveel aandacht voor onze meisjes hebben. Ze krijgen nog een ijsje van oom Leo. Heel lief als je bedenkt dat Lot tijdens zijn poging te hengelen, met haar bommetjes al zijn vissen heeft weggejaagd.  Nadat Lot de zoveelste plons naast zijn dobber had gemaakt heeft zijn vrouw Lot uit het water gelokt met wat lekkers. Iedereen weet inmiddels wel dat Lot een snoepkont is. Ook Anita is een vast adres voor snoepjes. De meisjes blijven haar Anika noemen, want zo heet de vriendin van Pipi Langkous ook. Logisch.



Showtime
Op vrijdag is het nog steeds heerlijk tropisch weer. Manlief gaat met Lot en havenvriend Gert varen naar Sassenheim. Pien zit met 30 graden in de boot heel gepassioneerd een tekening te maken en heeft echt geen tijd voor zoiets lichtzinnigs als boodschappen doen. Als haar kunstwerk af is gaat Pien op pad en vertelt iedereen dat Lotje naar ‘azijn’ is met papa. Wat? Sassenheim. Pien gaat nog even gezellig met Karin de hond uitlaten op Kaageiland. Een goedmakertje, omdat Pien natuurlijk serieus upset was dat zij niet Karin mee was in de douche. Er heerst een vrolijke sfeer. Zeker als twee stoere havenmannen komen aanvaren met pruiken en feesthoedjes op. We zitten lekker te borrelen en dan opeens gaat het regenen. Hup allemaal bij ons aan boord en het feest gaat gewoon verder. Uiteraard gaan de pruiken van hoofd naar hoofd. Terwijl Lot druk in de weer is met haar nieuwe coupe, voert Pien nog een balletshow op. Met zo’n 10 man aan boord is de ruimte zeer beperkt, maar dat is voor Pien geen enkel bezwaar zich in te houden. Na een dramatische buiging krijgt ze een luid applaus. Voor de meesten een signaal dat de show ten einde is, maar Pien is zo trots dat ze nog meer van haar balletkunsten laat zien.



 


Home sick home
Tsja en dan is er altijd weer strijd als we naar huis gaan. Lot zou het liefst op de boot blijven wonen en Pien vindt het wel lekker om weer naar huis te gaan.  Maar voor beiden valt het niet mee om afscheid te nemen. Daarom nodigt Pien iedereen uit om te komen logeren. En Lot krijgen we mee als we beloven thuis langs de frietjes winkel  (=Mc Donalds) gaan. Dit plan lijkt bijna in duigen te vallen, omdat Lot onderweg zichzelf en de hele auto onder spuugt. Maar als we bij de grensovergang een gele M zien, kikkert mevrouwtje helemaal op. En als we bijna thuis zijn is ze weer topfit en hunkert naar fastfood.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten