zondag 15 september 2013

Armstrong old news !

Ok, we zijn een paar meters pleister verder, maar het is gelukt. Na Pien kan nu ook Lot fietsen.Ons Lot had blijkbaar een doel nodig en het voordeel van fietsen is haar vandaag duidelijk geworden. Wat was er aan de hand? Manlief had aan Pien beloofd dat ze samen met papa, buiten op het fietspad mocht fietsen. Mits ons Pien minimaal vijf rondjes op de parking kon maken en goed leerde remmen. Je begrijpt dat Pien natuurlijk niet meer van die fiets te rammen was. Oefenen, oefenen, oefenen. En jawel zondagmiddag is het gelukt en manlief ging direct met haar op pad. 

 

Lot, die tot die tijd een beetje heeft lopen aanklooien is ineens wakker. Want een fietstochtje in de wijde wereld wil ze natuurlijk niet missen. Het was een lastige dag, want het lukt natuurlijk niet binnen 5 minuten. En dan heb je een zus als Pien die het er nog even inwrijft: “Ja, Lotje is een beetje kribbig, omdat ze nog niet kan fietsen en ikke wel!!” Vervolgens doet Pien er nog een schepje bovenop door rakelings langs haar druk oefenende zusje te racen. Lot kan haar zus wel schieten, maar geeft niet op. Paps en mams wisselen af om te duwen, instructies te geven en mentale coaching. Ook helpen we regelmatig om Lot inclusief haar fiets uit de bosjes te ontvlechten.


Ondertussen is er na dagen regen een klein zonnestraaltje tussen de wolken doorgekomen. Voor Lot direct aanleiding om haar bikini aan te trekken. Niet echt de beschermende outfit die we nu juist nodig hebben, maar goed. En dan, een luid gejuich en een big smile. Het is gelukt! Papa is meteen aan de beurt voor een fietstochtje de wijde wereld in. Ook Pien is er als de kippen bij. Weer thuis ploft Lot voor de TV en heeft eindelijk de tijd om al haar schaafwonden te bestuderen. En wat doet Pien? Fietsen, fietsen, fietsen. Tijdens het eten houdt ze zelfs haar helm op, want dan kan ze daarna direct weer door. De genen van opa S. zitten onbetwist in haar bloed. Tour de France 2014? No problemo. 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten