zondag 22 november 2015

Nieuw bureau

Ons Pien is al tijdje toe aan een bureau op haar kamer. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het eisenpakket is hoog: strak design a la Mondriaan, basiskleur wit met een vleugje blauw, inclusief ladekastje, plank voor boekjes en snuisterijen en natuurlijk een groot werkblad om haar artistieke werk te kunnen doen. Ze is al weken aan het goochelen (zoals zij googelen noemt) naar het perfecte bureau. En opeens heeft ze het gevonden. Blij laat ze het plaatje op de Ipad zien. Ik bekijk snel waar dat ding te koop is. Een eerder model, exclusief leverbaar in Canada, heb ik al af moeten serveren... Maar dit model is verkrijgbaar op nog geen 30 km van ons huis. Super! Nu maar hopen dat de Sint dit bureau kan vinden.

Het bureau is eigenlijk wat over de top voor een schoencadeautje. Maarja, ook wat groot om lang te verstoppen. Op zaterdagavond zet ik samen met manlief het bouwpakket bij de schoorsteen. Voor Lot een nieuw paar Skates/schaatsen. Haar oude rollers passen nog net, maar ze voelt zich doodongelukkig op die roze prinsessenschaatsen. Pien schaatst al een jaar op een stoer paar, maar Lots voeten groeien niet zo snel.

En dan is het zondagochtend en Pien dendert de slaapkamer in. Helemaal in de gloria en met het verzoek dat ding in elkaar te zetten en wel NU. Eerst een bakkie en dan aan de bak. Met een in ons nek hijgende Pien wordt het bureau gemonteerd. Et voila, Pien is eraan gaan zitten en heeft haar kamer niet meer verlaten. Met nauwkeurige precisie wordt het ingericht, een laatje voor dit en een mapje voor dat. Elke stap in dit proces moet natuurlijk bewonderd worden. Dus feitelijk hebben we ook een zondagje doorgebracht in Piens kamer. Make my day!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten