maandag 1 september 2014

Eerste echte schooldag

Vandaag is de grote dag aangebroken. Pien en Lotje gaan naar het eerste leerjaar. Heftig! Vanaf nu mogen we niet meer spijbelen. En dat deden we zo graag… Maar eindelijk leren lezen en schrijven, iets waar de meisjes enorm naar uitkijken. Natuurlijk vinden ze het super spannend en eerlijk gezegd heerst dat gevoel bij ons ook wel. Het eerste obstakel: Hoe krijg ik mijn meisjes, die tot nu toe niet voor 9 uur wakker werden, op tijd uit bed, was wonderwel snel getackeld. Van de opwinding waren ze al vroeg uit hun bed gestuiterd. Ok, ze kregen amper een hapje ontbijt door hun keeltjes. Zenuwen… Dan vertrekken we maar naar school. Voor het eerst met de fiets. Dat is al een hoogtepunt op zich. Manlief en ik joggen mee om onze schatjes veilig naar school te loodsen. We worden onverwachts getrakteerd op een complete eerste schooldag ceremonie. Alle ouders hebben zich er mooi voor aangekleed. En wij staan daar lekker in ons joggingbroek tussen. 



De directeur geeft een speech. Alle juffen en meesters worden voorgesteld en meester Piet zingt en speelt op zijn gitaar. Pien en Lot beginnen te ontspannen en hebben pret met hun klasgenootjes. Dan is het grote moment aangebroken. De Pien en Lot gaan beiden naar hun eigen klas. Niet meer samen dus….
En om half vier halen we twee enorm enthousiaste meisjes van school. Er is geen touw aan vast te knopen, want ze kletsen door elkaar heen en zijn vooral bezig elkaar de mond te snoeren: “Nee, nu wil ik vertellen, stil, ik ben aan de beurt!!!” Gelukkig begint om 17 uur de eerste hockeytraining, daarna doen we een nieuwe poging te ontfutselen hoe de eerste schooldag was…  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten