woensdag 6 april 2011

Overal bloed…


Hier is de koffer van zolder gehaald. Dus moesten we de meisjes wel vertellen dat we op vakantie gaan. En dat is nog niet zo eenvoudig, want we gaan eerst naar Milaan (Pienlaan, volgens Pien) en dan naar het strand. “Oma ook mee naar het strand?” Nee, dat is pas de volgende vakantie. Het is gewoon too much, dus de meiden zijn helemaal hieperdepiep.
Tsja er gaat natuurlijk de laatste tijd veel aandacht uit naar het beentje van Pien. En nu heeft Lot een minuscuul klein schaafwondje op haar knie. Waar we ook gaan of staan, de broek gaat omhoog of omlaag, om haar enorme wond te laten zien. Zo zat Lot laatst op de wc en riep: “Pien, Piehien, kom es kijken. Ik heb au aan de knie.” En Pien komt aangesneld en inspecteert de knie grondig en zegt heel ernstig: “Ojee Lotje, ik zie allemaal bloed, overal zit bloed!!! Mama, kom snel Lotje moet olie op de knie”. Sindsdien zijn we 3x per dag in de weer met crèmes om het inmiddels bijna verdwenen korstje uiterst zorgvuldig te verzorgen. Maar het is nog niet over hoor, vandaag kwam Lot zelf met de briljante oplossing: “Mama, Lotje heeft echt pijn aan de knie, ik moet naar de kini (=fysio).” Ja schat, daar komen we net vandaan.
Nog veel meer verhalen natuurlijk, maar geen tijd meer om te schrijven. Pien slaapt nog steeds niet en gilt: “Lotje wakker worden!!!”  Daar gaan we even een stokje voor steken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten