maandag 28 februari 2011

Logeerpartij


Afgelopen vrijdagmiddag staan onze vrolijke dames ons op te wachten op school. Trots laten ze beiden een koffertje zien. Oh shit, denk ik, niet dit weekend. Ik wist dat het er eens van moest komen. Jules de klassenpop komt logeren. Ik wist ook wel dat er twee poppen waren, om de roulatie te versnellen, maar dit is wel een grote verantwoordelijkheid. Onderweg naar huis wordt Jules al tevoorschijn getoverd. Ik zie tot mijn grote schrik dat het beste ventje ook nog wat kleertjes en een pyjama bij zich heeft. En dat moet maandag weer compleet terug naar school. Thuis kan ik de meisjes verleiden om Jules in een andere outfit te hijsen. Onder het mom van het is erg koud krijgt hij een compleet nieuwe look en ik berg zijn eigen kleertjes veilig op. Die kunnen gelukkig niet meer zoek raken. Vervolgens valt mijn oog op het dagboek van Jules. Hierin staan uitgebreide verslagen en fotoreportages van eerdere logeerpartijtjes met Jules. Jules mee naar de speeltuin, Jules aan tafel en Jules mee naar bed…. Ok, de verwachtingen zijn hoog. Mijn man en ik overwegen om Jules aan de schooldeur te hangen met een briefje ‘sorry Jules had heimwee…’ Maar Jules 1 zit al met Pien op de driewieler en Jules 2 is door Lotje in een kittig roze pakje gehesen en net vastgeklikt in de poppen maxi-cosy.

Dit weekend komen ook mijn ouders en ons nichtje van 6 jaar logeren. Het is feest, de meisjes zijn door het dolle heen. De Julekes (ja het Vlaamse accent begint te komen) worden in een hoek geflikkerd en er wordt niet meer naar om gekeken. Ik denk aan mijn bijdrage in het dagboek, dus parkeer Juleke van tijd tot tijd bij de kinders en maak prachtige foto’s. Jules op de fiets, Jules in de kinderkeuken, Jules in de speeltuin, boekje voorlezen met Jules, Jules in de maxi-cosi, etc. En ik red Jules uit penibele situaties in de buurt van chocomel en vingerverf. Helaas voor Jules, maar hij mag niet mee naar bed met de meisjes, want hun grote nicht komt bij hen op de kamer. Vol is vol. Overigens hebben we meiden om 22:30 uur toch uit elkaar gehaald, want er gebeurde van alles behalve slapen…

Het was heerlijk gezellig weekend. Maar op zondagmiddag zaten de meisjes in een dipje door slaapgebrek. Even uitgelegd dat opa, oma en nichtje L. straks weg zouden gaan. Maar na het middagslaapje was het dikke tranen voor Pien, omdat ze zich toen pas realiseerde dat iedereen echt weg was. Eerst geloofde ze het niet en heeft ze het hele huis doorzocht, maar toen liet ik zien dat de auto weg was…. Drama. Heeft wel een kwartier geduurd om Pien weer op andere gedachten te brengen. Arme schat. Lot vond het ook jammer, maar die had het al begrepen voor ze ging slapen.

Pien had ook een zware zondagnacht. Nare dromen. Even in bed genomen en gesproken over strand, zwembad, zee en andere leuke dingen. Dus Pien weer op een vrolijker spoor gezet. Eenmaal in bed zei ze nog: Morgen lekker zwemmen met Opa en oma. Tuurlijk schat.
Tot diep in de nacht heb ik gewerkt aan 2x een verslag met fotoreportage over de logeerpartij met Jules. Maar de meisjes zijn nu met 2x Jules inclusief complete garderobe in de koffer, vrolijk naar school.

vrijdag 18 februari 2011

No mercy!

Dit weekend komen onze vrienden uit Amsterdam logeren. Ik heb ze alvast voorbereid op de wilde coupe van Pien. Een bezoekje aan de kapper is niet meer gelukt. Ons Lot kreeg woensdag hoge koorts en was niet lekker. Uiteraard nog even ons bed onder gespuugd. Gisteravond naar de dokter geweest, geen gekke dingen, leek een beetje op blaasontsteking. Vandaag heb ik de meisjes verteld dat onze vrienden uit Amsterdam komen logeren en Lotje is vrijwel direct opgeknapt. Toen we ’s ochtends bij Pien opperden of ze alleen naar school wilde, zei ze met een heel zielig kreunend stemmetje: “Pientje is ook een beetje ziek, Pientje blijft thuis.” Vervolgens ging onze schoolzieke actrice als een wervelwind door ons huis, om alles te doen wat niet mag. Terwijl Pien 24-uurs bewaking nodig had, lag ons Lot zoet ziek te zijn. En wij nog denken, die arme Pien in haar eentje naar school, blijft ze ook lekker thuis. Volgende keer: NO MERCY!

woensdag 16 februari 2011

Doorslapen?



Gisteravond stuurde ik een bericht aan vriendin E: HOT NEWS: Pien en Lot slapen. En dat doen ze al sinds we ze in bed hebben gestopt. Ok, we zijn de nacht nog niet door, maar hebben wel een kidsfree vooravond achter de rug. YEAH!! Ook maakte ik manlief erop attent dat onze kinderen toch echt sliepen. Zijn reactie was kort en krachtig:  "Een zwaluw maakt nog geen zomer…"

Nu een dag later kan ik vertellen dat het inderdaad nog geen zomer is in België. Na mijn euforische stemming van gisteren sta ik sinds vannacht (4x Pien alarm) weer met beide benen op de grond. En zojuist Pien voor de 2e keer in bed gelegd, dus all my hopes are gone. Lot was al eerder gecrashed en dat vindt ons Pien niet zo gezellig. En toen Lot, slapend met een doek over haar oren, na Piens wervelende K3 medley nog niet wakker werd, heeft Pien de sirene aangezet. Dan maar even bij ons in bed. (Inmiddels gaan wij gelijktijdig met de kinderen naar boven, want de ervaring heeft geleerd dat wij de complete avond de trap op en af lopen.) Nadat Pien ons 25 keer het boek van de kikker heeft voorgelezen en een K3 toegift had gegeven kwam er voetbal op tv: “Pien ook Ajax kijken.” No way back to bed. Nu ligt Pien nog een beetje na te zingen in bed.

Vanmiddag was er trouwens nog een grappig voorval. We hadden bezoek van een goede vriend van manlief.  Ons Lotje is een enorme flirt en wordt een beetje verlegen als ze een leuke vent ziet. De beste man heet Joseph, maar Lot zei stiekem in mijn oor: “Jezus is leuk he?!” Pien heeft een iets minder verfijnde aanpak. Na een bezoek aan de wc stapt ze met haar broek op de hielen op Joseph af met het vriendelijke verzoek of ie even op kon hijsen.Zo gezegd zo gedaan. 

maandag 7 februari 2011

Shit hits the fan


Telefoneren met de meiden in de buurt is geen optie, want dan hangt er aan elk been een gillende koter. Maar in een overmoedige bui deed ik toch een belletje met mijn mams. Geen succes, want: “Pien/Lot ook met oma spreken…” Enfin, ik wil ook weleens ongestoord met mijn moeder bellen, dus gaf ik manlief een seintje dat ik naar boven ging. Met andere woorden: “The kids are yours honey”. Tien minuten later loop ik al bellend de trap af en zie ik water uit de wc de hal instromen… ojee. Wat bleek Lotje had een flinke poep op het potje gedaan en heeft dat vervolgens (half) in het toilet gedumpt. En net als mama altijd doet, vervolgens keurig het potje afgespoeld. En tsja als je de kraan dan vol openzet, dan krijg je het shit hits the fan-effect. Je weet ons Lot is nogal proper, dus nog even het potje onder de kraan gehouden, de handjes gewassen et voila! Eigenlijk niets op aan te merken, dus we hebben Lot verteld dat we erg trots waren, flinke meid, goed gedaan, maar volgende keer misschien even roepen als je klaar bent….
Toen Pien even kwam kijken en vroeg of ze ook mocht zwemmen, was dat voor ons het signaal om onze indoor pool toch maar weg te dweilen/hozen.
Nou dat was weer een nieuwe episode in het plas -en poephoofdstuk.
Ik ga nu even de meisjes uit bed halen, na 1,5 uur zingen en keten zijn niet meer te houden, want ze moeten weer eens plasje doen… Joepie!

donderdag 3 februari 2011

Drollenvanger


Pien is sinds het telefoontje van de directeur droog thuisgekomen. Om vervolgens thuis lekker haar territorium af te pissen. Spontaan heeft ons Lot op school de boel onder gepoept. Eén ongelukje in vier weken, kan gebeuren, ze zijn net 2,5 jaar. Maar de juf (je weet wel, die van een andere planeet) zei een beetje zeurderig: “Nu is het niet Pien, maar Lotje”. Vervolgens pak ik het zakje vuile was uit en zit er nog een complete drol in die onderbroek…. Belgisch lik-op-stuk beleid?!