maandag 28 november 2011

Lekker weekend


Afgelopen weekend gelogeerd bij vrienden in Heemskerk.Was echt heel relaxed. Natuurlijk veels te veel gedronken en gegeten en te weinig geslapen, dus het was een zware start op deze maandagochtend. Meissies waren weer in topvorm dit weekend en hebben genoten. Uiteraard de schoenen gezet. Pien was zaterdag al om 5 uur wakker en ik heb alles in de strijd moeten gooien om te voorkomen dat bij onze vrienden in bed zou duiken…
Ik moest ook nog pasfoto’s van meisjes laten maken voor hun nieuwe paspoort. Dat was nog een hele kluif zeg. Ze mochten niet lachen op de foto (lastig), lipjes op elkaar en in de camera kijken. Een uur later hadden we een soort van acceptabele foto, maar je zou ze niet in een lijstje stoppen;-)

Het heeft even geduurd, maar het Sintgevoel is geland bij de meisjes. Alhoewel pien liever de wortel voor het paard zelf opeet en Lotje haar zinnen zet op het suikerklontje. Pien heeft in downtown Heemskerk nog een diepteinterview gegeven voor de lokale camera piet. Lot stond ernaast een beetje mooi te zijn… terwijl ons praatgrage Pien maar door bleef kletsen. Die arme interview Piet probeerde het gesprek al een tijdje af te ronden, maarja Pien kletste maar door… Ok, dan maar een liedje zingen? Had die domme Piet nooit moeten zeggen, waren we weer een half uur verder…

Feestje? 
Weer iets nieuws is de discussie over wie er wel of niet op het feessie van de meisjes mogen komen. Nu hebben we niets in de planning, maar de meisjes schijnbaar wel. Want een paar keer per dag worden alle mensen genoemd die ze graag op hun partijtje zien. Het wordt wel volle bak, want de hele klas mag ook komen. Gelukkig zijn ze pas in juni jarig. Maar in dit proces kunnen de emoties hoog oplopen. Als Lot of Pien stout is, zeggen ze tegen elkaar “jij mag dus  niet op mijn feestje komen”, met als gevolg dat de ander werkelijk in tranen uitbarst… Geldt trouwens ook voor de hond, maar die heeft er zichtbaar minder moeite mee;-)
Nu ga ik mij eens storten op die bomontploffing in mijn huis.

vrijdag 18 november 2011

Geen fonkelende vuurshow


Ons Lot ging gisteren, na een enorm dikke drol, weer wat beter eten en had meer babbels. Ze was vanmorgen naar eigen zeggen niet in staat naar school te gaan. Prima hoor, nog een dagje thuis. Dan laat ik meteen even haar mondje checken bij de dokter. De laatste keer dat ze pukkeltjes in haar mond had, bleek het Roodvonk te zijn en lag ze 2 weken plat. Enfin, dit keer niks aan de hand, maar dat is altijd fijn te weten zo voor het weekend. We zijn klaar bij de dok en Lot zegt: “Zo, en nu ben ik weer beter, de dokter heeft me beter gemaakt.” Geweldig! Want voor vanavond stond de door school georganiseerde lampionnentocht met fonkelende vuurshow op het program. Moest mezelf nog even geestelijk oppeppen om op een kinderbedtijdstip door de vrieskou te gaan wandelen….maar de redding was nabij. Oma J. belde met het idee de kids op te komen halen om vanavond naar de intocht van de Sint in Ouderkerk te gaan. Briljant. Dus hier zitten we dan een heerlijk potje kinderloos te zijn. Ons Lief hebben we overdag al afgemat, daar hebben we geen kind meer aan. Dus we gaan lekker slapen vannacht…ik knap daar meestal niet echt van op. Maar het vooruitzicht is super. 

donderdag 17 november 2011

Ouderwetse nachten


Doe al weken een poging een tripje naar Amsterdam te plannen. Onder voorbehoud, want ik zit hier weer met een vaag ziektegeval, Lotje. Eet niet, drinkt niet en voelt zich slapjes, niet zo gek natuurlijk. Heeft klein blaasje op haar tong en op de binnenkant van haar wang. Geen koorts, maar wel veel aandacht nodig. Ze kwam vannacht om 3 uur naar me toe om te vertellen dat ze echt ziek was en kwam vanmorgen niet eens haar bed uit om in haar gevulde schoentje te kijken. Dat laatste heeft ons overtuigd dat ze echt ziek is.
Overigens gilde Pien ons om 4 uur wakker, dat ze niet meer kon praten. Nou, volgens mij hebben de buren haar zelfs gehoord…;-) Kortom, het zijn weer ouderwets gezellige nachten in huize 'Slaapmaarnietje'. Voel me een soort pendeldienst, van bed naar bed sjouwen en vooral bij mij in bed gekropen kinderen weer terug leggen. Work da body. Enfin, toe aan een neut  in 020!