donderdag 18 augustus 2011

Leerzaam dagje


Ik was even de keuken aan het opruimen en denk, wat is het stil. Als het stil is is er meestal iets aan de knikker. Dus waar zijn mijn schatjes…. ? Nou, die stonden buiten op hun blote voetjes met Nijntje plu in de plassen te stampen. Had ze deze week verteld dat ze niet binnen moesten klooien met die plu’s en dat de paraplu pas weer gebruikt mocht worden als het regende…zo gezegd zo gedaan… Uiteraard was hondje Lief van de partij, dus het was weer een heerlijke natte bende.

Het was weer een leerzaam dagje vandaag. Tip 1. Neem nooit je zusje mee naar een ogentest. Aangezien manlief druk was met het schilderen van de badkamer, Lot mee genomen naar het ziekenhuis voor controle van Pien en haar luie oogje. Pien moest vertellen wat ze op de plaatjes zag en ons Lot, net even iets sneller, ging het natuurlijk allemaal voorzeggen. Heel trots: “Ik zie een poesje mauw!” Heel goed Lot, maar nu shut uppen, want Pien (die normaal gesproken haantje de voorste is, had even een verlegenheidsaanvalletje, van korte duur helaas) moet het zeggen. Enfin, met Pien op schoot en Lot in de houtgreep hebben we ons door de test heen geworsteld. Conclusie nog steeds eeh latent lui oog. Over half jaar weer controle. Geen gekke dingen. Prima, want we hebben genoeg Pien projecten.
Tip 2: Ga niet de badkamer schilderen voordat de kinderen echt in hele hele diepe slaap danwel coma liggen.  Need I say more...?

maandag 15 augustus 2011

Weer thuis


Ons hondje Lief was heel blij ons weer te zien en wij waren heel blij dat hij ons nog herkende… Na twee weken verwennerij door opa en oma was het nog maar de vraag of ie mee wou. Kids, met name Lotje, helemaal gelukkig dat ons hondje weer thuis is. Op weg van Frankrijk naar huis hebben we moeten aanhoren: “En dan rijden we zo even naar oma en dan gaan we Liefie halen en dan ga ik Lief even knuffelen, etc”. Tuurlijk schat, maar we moeten nog 1250 kilometer. De eerste avond thuis had Lot de mand al in haar bed gesleept, want Lief ging bij haar slapen. Daar hebben we wel een stokje voor gestoken, want onze kleine vriend moet natuurlijk nog een paar keer uitgelaten worden.
Verder zijn we nog aan het nagenieten van de vacance. Kijken 100x per dag de foto’s en de meisjes roepen heel blij “Daar is vriendin J, of vriendje K. ...
Hier zijn ze vandaag voor 20.30 uur in slaap gevallen, nieuw record. Hebben ze vandaag wel afgemat met een flinke boswandeling en speeltuin.
Ons Pien is met haar gipspootje  vandaag op de trampoline geklommen…Ojee!  Goed afgelopen, dus denk dat we morgen zonder gips het ziekenhuis verlaten. Heerlijk vooruitzicht. Ben erg benieuwd naar het duo-punotti-effect van haar beentjes.