maandag 31 januari 2011

Kinderboerderij-drama


We hebben er een rustige zondag van gemaakt. Wel even naar de naar de kinderboerderij geweest. Groot succes. Onderweg er naar toe riep Pien al vrolijk: “Zo, bijna thuis.” Nee, lieverd we gaan eerst nog naar de beestjes kijken. Ok, het was min 5 graden en met die fijne wind een gevoelstemperatuur zoals je op de Zuidpool zelden mee maakt. Maar je denkt ach in die stallen is het vast aangenamer. Eerst naar de konijntjes. Dat ging goed. Lotje zei wel: “Zo, en nu weer snel naar buiten.” Op naar de geiten en varkens. Dat werd ons Lot toch echt too much. Ok, die beesten zijn groter dan in je prentenboekje, maar niet heel eng. Lot dacht daar anders over en gilde: “Nee, nee, hoeft niet, Lotje naar buiten, niet leuk, etc.” Dus stond mams op gepaste afstand bibberend naar schaapjes in de verte te kijken. Lot op de arm, want die verzette geen stap meer. “Leuk he, boerderij”, zie Lot nog. Terwijl ons papa met stoere Pien fijn in de warme stal koeien aan het aaien was. Dit was ons kortste bezoek ever. Gelukkig hadden de dames zin in tomatensoep…
Rest van de middag op de wc doorgebracht, nothing new. En ohja. Ik dacht met zo’n flitsende nieuwe oven (en gebrek aan pannen die op de inductieplaat mogen;-), laat ik me es uitsloven en rosti maken. Wederom groot succes. Twee gillende keukenmeiden: “Waar zijn de aardappeltje nou?!” Ja, tut hola’s, die zitten erin. Nou, forget it, geen hap ervan gegeten. Gelukkig, maakte mama’s carbo een boel goed.

vrijdag 28 januari 2011

Wildplassen


Lot werd vanmorgen wakker en zei: “Lotje gaat niet naar school, Lotje gaat naar Amsterdam.” Klinkt goed Lot, maar we gaan fijn naar school.
Nu de meisjes echt goed gaan praten hebben we ze na enige training zover dat ze zeggen: “Lieve papa/mam, mag ik alsjeblieft dit of dat…” Te schattig, nadeel is alleen dat als ze het zo lief vragen dat je natuurlijk niets kunt weigeren. Ook niet opvoedkundig verantwoord, maar soit.
Goede inbreng van vriendin E. over dat timmeren trouwens. In Piens geval zou dat zomaar kunnen. Daarom was het even schrikken toen ik gisteren door de directeur van de school werd gebeld. Ik dacht, nu gaan we het krijgen, Pien timmert misschien wel die hele peuterklas kort en klein. Maar goed nieuws,  ze is gelukkig nog niet van school afgetrapt. Wel begon de directeur over zindelijkheid en vroeg zich af of we thuis alles er aan doen, want het is voor de juf natuurlijk niet te doen om 22 onzindelijke peuters te managen. Nee dat snap ik, het is met 2 koters al behoorlijk intensief.  Pien is natuurlijk een wildplasser pur sang, maar ik overtuig  meneer de directeur we doen echt ons best. Kijk maar naar Lot, zij is wel een brave potplasser.  Sterk argument al zeg ik het zelf. Daarom met de directeur harde afspraken gemaakt. 1. Pien krijgt een pamperverbod. (Ik wist eigenlijk wel dat de luiers niet op school mochten, maar met deze vrieskoude in combinatie met openluchtschool, smokkelde ik  toch een luier om Piens scharregatje, om zo haar weerstand niet op de proef te stellen). 2. Binnen 3 weken moet ze zindelijk zijn….  Tuurlijk geen probleem… 
En eerlijk is eerlijk we doen echt ons best. Ons leven speelt zich grotendeels af op het toilet… Als de een moet, moet de ander ook. Zit Pien te plassen op de grote wc, draait Lot een flinke drol ernaast op het potje. Is ze klaar moet die shit natuurlijk het  liefst door Lot zelf direct in de plee gegooid worden, terwijl Pien er nog op zit. Get the picture?!

woensdag 26 januari 2011

Timmeren?!


Even iets anders. Pien en Lot vragen tig keer dag: ‘Mama, wat is het toverwoord?’ Geen idee natuurlijk. Dacht dat hebben ze vast op school opgepikt. Dus ik sprak deze week de juf en vroeg haar naar het toverwoord. Kijkt ze me aan alsof ik compleet de weg kwijt ben…. 
Ik vraag de kids natuurlijk dagelijks wat ze op school gedaan habben. Dus Pien vertelt heel blij dat ze heeft getimmerd. Dus ik vertel de juf dat ik dat van Pien gehoord heb. Je voelt em al aankomen, nog nooit getimmerd op school…  Ik zeg niets meer;-)
Uiteraard dit voorval voorgelegd bij vriendin E en haar reactie was geruststellen: "Juffen komen soms gewoon van een andere planeet, niets van aantrekken. Misschien had Pien met een potlood op een hoofd getimmerd? Als juf dat niet snapt laat dan maar. Vast andere kwaliteiten!" 

woensdag 5 januari 2011

Bijna school


Na een (lange) week met een zieke Pien dacht ik even een dagje voor mezelf. Nouja  voor mijn ernstig verwaarloosde huishoudelijk taken. Meisjes naar de crèche.  Dus niet. Werd gebeld dat Lotje koorts heeft.... stofzuiger aan de kant en het stel maar weer opgehaald. Lot was superrelaxed, want ze hadden haar een zetpilletje gegeven. Hadden ze beter aan Pienemien kunnen geven, want die was nogal hard to handle. Enfin, ben nu als een dolle alle items van hun uniform aan het wassen, skibroeken, coltruitjes, thermisch ondergoed en de hele shit, want voor je het weet is het de eerste schooldag. En dan moet dit huishoudelijk wonder ook nog even alle kleertjes inclusief sokken en ondergoed gaan voorzien van naamlabels. Nu probeer ik de strijkbout zoveel mogelijk te ontwijken, maar ik moet eraan geloven. 
Verder weinig hot news.