zondag 21 november 2010

Gevlucht


Ok, ik zit sinds vrijdag bij mijn ouders in Nederland om ons huis te ontsnappen, want het is echt een bouwput. Hebben de meisjes even een ander behangetje en wat meer bewegingsruimte.
Was de ochtend voor vertrek toch maar met Lot naar de dokter gegaan, bleek ze een oorontsteking te hebben. Ik dacht nog even dat ik voor piet snot een uur in de wachtkamer had gezeten, omdat mevrouwtje vrolijk alle wachtende mensen zat te entertainen. Eenmaal aan de beurt vertelt de doc dat ie hier en daar gaat kijken en voelen. Lotje zegt heel droog: "Nee, hoeft niet." Moest toch gebeuren, dus een grote schreeuwpartij. Hup snel naar huis, want manlief had de auto nodig om het badmeubel op te halen. Dus ik met de kinderen  naar de apotheek gewandeld voor de medicijnen. Trip from hell. Er is geen ontkomen aan, we lopen langs oma’s huis en vanaf dat moment heeft Pien lopen gillen: 'Oma toehoeeee!!!' Jaha, we gaan straks naar oma toe, maar niet daar deze.

Ik dacht fijn een weekendje herstellen bij mijn ouders. Het was een woelige nacht met wel 5x Pien alarm.

s ’Morgens opgestaan en koorts gemeten bij Pien, 39,5. Ok zetpilletje erin, wie weet waait het over. NOT. s ‘Avonds bijna 41 graden. Oei. Dus vanmorgen vroeg zat ik weer in het ziekenhuis. De geschiedenis in de wachtkamer herhaalde zich, Pien danst de mambo, laat iedereen even horen dat ze tot 12 kan tellen. Het eerste wat ze tegen de dokter zegt is: 'Pientje niet op de bank liggen.' Onder luid protest alles bekeken, et voilà een dubbele oorontsteking. Ok, het verklaart het enigszins obstinate gedrag van mijn schatjes, maar van een relaxed weekend is het nog niet gekomen. Ik ga nu even het vloerkleed van mijn ouders zoeken dat ergens verstopt is onder de cornflakes. Dikke kussen uit Den Haag.

donderdag 18 november 2010

Lentefris design


Van uit ons huiselijke bouwparadijs even een stoffig berichtje. Sorry, even afreageren hoor... Arme Lot heeft het echt flink te pakken. Is vanmorgen begonnen met overgeven en voelde zich daardoor nog lamlendiger... picture this: Zit met kokhalzende Lotje op schoot te bellen met een leverancier van drukknoppen voor de wc (vrij technisch verhaal, Moi en techniek, niet de ultieme combinatie;-), terwijl Pien met een grote groene stift ons witte matrashoes een lentefris design geeft. Niet een lullig streepje, maar gewoon rondom groen. Tsja, zeg maar zo'n dag achter de rug. Zieke Lot had vandaag nu eenmaal wat meer aandacht nodig, maar dat betekent dat ons Pien kattenkwaad voor 2 uithaalt... En als je de aandacht even van Lotje weghaalt, begint onze dramaqueen hartstochtelijk te huilen. Wat is er aan de hand? "Lotje lippenstift". Tuurlijk... En dan te bedenken dat voor vandaag eigenlijk een dagje crèche in de planning stond. Enfin, morgen weer een nieuwe dag.

En Sinterklaas, natuurlijk ook spanningsverhogend. In België is de goedheiligman ook gearriveerd, maar gezien onze open haard door de verbouwing zich in de 'no go zone' bevindt, staat Klaas bij ons dit jaar op een laag pitje. Kan nog net op deze leeftijd. Uiteraard oefenen we wel flink met liedjes, want we vieren het  4 december met mijn zus en kinders en ouders. Terwijl ik dit schrijf hoor ik Pien al 25x achter elkaar roepen: 'zwarte piet!' Mmm, misschien toch maar een schoenzetsessie inlassen...