zaterdag 11 februari 2017

Sneeuw stress

Al voor dag en dauw spelen de meisjes buiten in de sneeuw. Zo vaak sneeuwt het niet en daar moeten we optimaal van profiteren. Belangrijk doel is zoveel mogelijk sneeuw te verzamelen en conserveren. Er wordt een grote sneeuwbal gemaakt. Er is echter een probleem, die bal moet mee naar hun speeldate.
Als goede moeder sta ik natuurlijk paraat met mijn koeltas. Maar net voordat de meisjes met bal de keukendeur bereiken valt hij kapot op het terras. Jammer jongens, we moeten gaan... No way, grote stress, want hij moet gemaakt worden en serieus mee om aan hun vriendinnen te laten zien.

Een kwartier later dan gepland stappen we met de sneeuwbal in de koeltas in de auto. En als je denkt dat we dan alles hebben gehad...komen de commando's vanaf de achterbank. "Mam, mag de airco aan en de ramen open, want de bal gaat smelten!!?!!" Ik neem het allemaal niet zo serieus, maar mijn meiden gillen dat ze een plas water in de koeltas zien...  Enfin, om van het gezeur af te zijn, zit ik even later bibberend achter het stuur. Vervolgens wordt mij opgedragen om harder te rijden, in te halen en rode stoplichten te negeren. Want stel je voor dat de sneeuwbal smelt....

Een tikkeltje onderkoeld en gestrest komen we aan op de plaats van bestemming. De koeltas wordt voor de deur geparkeerd en de meisjes verdwijnen naar binnen. Pfff... Mijn begripvolle collega-moeder zorgt dat ik weer op temperatuur kom met een bakkie thee. Laat de lente maar snel komen.