maandag 19 december 2016

Verstopte neus?!

De waterpokken hebben een verkoudheidje achtergelaten bij Pien. Ze ligt in bed en ik deel mee dat ze haar neus moet snuiten. Nu heeft Pien een hekel aan het snuiten van haar neus. En ook vandaag heeft ze weer een briljant excuus. "Nee mam, mijn neus zit niet verstopt. Ik heb alleen last van dat oerwoud in mijn neus..." Prima schat, probeer dan maar een jungle in je zakdoek te snuiten...!


dinsdag 29 november 2016

Sletje?!


Pien vindt het heerlijk om te badderen en te douchen. Niet zelden wordt onze badkamer omgetoverd tot een hamam. En ik tast dan in een dichte mist naar de knop van de kraan. Mevrouwtje kan eindeloos onder de douche of in bad zitten en speelt dan met poppetjes. Echter de term 'haren wassen' zorgt ervoor dat ons badaapje alle verdwijntrucs en excuustruusjes uit de kast trekt.
Lot daarentegen zou het liefst elke dag haar haar wassen en gebruikt werkelijk elk flaconnetje om meer dan fris en fruitig uit de douche te stappen.

Enfin Pien staat eindelijk onder de douche en Lot komt er net onder vandaan. Met frisse tegenzin was ik het haar van Pien en ondertussen komt Lot met haar onderbroek in haar hand binnenlopen en vraagt: "Is dit een sletje?" Huh?! Versta ik dit goed? En zeg ernstig kalm: "Wat zei je lieverd? Lot steekt haar onderbroek in de lucht en herhaalt: "Is dit een sletje?!" Ik pis bijna in mijn broek van het lachen en laat weten dat het een 'slipje' is. "Oh ok," antwoordt Lot relaxed." Ze heeft werkelijk geen idee wat een sletje is en het lijkt me prima om dat zo te houden.

Maar we zijn nog niet van Lot af..."En mam, die onderbroek van jou, waar je billen uitsteken. Is dat dan een sletje?" Nee, dat is een string, vertel ik luchtig. Inmiddels weet ik waar deze wederkerende discussie naar toe gaat... "Ja maar mam, waarom draag je een string? Dat zit toch helemaal niet lekker tussen je billen?" En voor ik kan antwoorden zegt Pien stellig. "Nee, ik ga dus echt nooit een string dragen. Ik vind dat je billen in je onderbroek moeten zitten." Lot is het zelden eens met haar zus, maar op dit punt zitten ze op een lijn. En jahoor daar gaan weer. "Dus mam, waarom draag jij een string?!" Uit ervaring weet ik inmiddels dat mijn uitleg over het feit dat je dan niet de randjes van je onderbroek in je lange broek ziet, totaal geen gehoor geeft. Daarom over een andere boeg. Jullie papa vindt strings erg mooi! Case closed.

vrijdag 15 april 2016

Kikkervisjes

We fietsen van school naar huis. Lot vertelt me dat ze een 'breekbare verrassing' in haar boekentas heeft. Haar mouwen zitten onder de verf, dus ik verwacht straks het zoveelste knutselwerk uit haar tas te toveren. We stoppen nog even bij de ijskar en Lot smijt haar tas op de grond om zo snel mogelijk een ijsje te scoren. Eenmaal haalt Lot een jampotje uit haar tas met daarin maar liefst 35 kikkervisjes. Mijn koters hebben rare fratsen, maar deze had ik niet zien aankomen. Ik ben er stil van, maar gelukkig ratelt Lot lekker door. "Ja mam, van vriendin C. gekregen, ze zijn zo lief, mag ik ze houden...?!" Mijn verstand komt langzaam terug en besef me dat die arme donderkopjes minimaal 9 uur in dat potje zitten... En dat het uberhaupt een wonder is dat ze nog leven na het ritje achterop de fiets. Ik ga naarstig op zoek naar een grote bak en app ondertussen de mama van C. voor wat advies. Ok tof, ze hebben slootwater nodig... Allemaal regenlaarzen aan, emmer mee en op naar het plein waar een soort van waterbassin is. Na een paar meter ploeteren door het riet vinden we eindelijk iets wat op slootwater lijkt en sjouwen terug naar huis. Pffff.

We kieperen onze nieuwe vrienden in de grote bak, zetten ze op de bar en de meisjes hebben geen Ipad of TV meer nodig. Met open mondjes kijken ze naar de visjes... Daar doen het voor.