donderdag 15 januari 2015

Geen saunaparty!?

Lot en Pien waren vanmorgen compleet in de stress. "Ja mam, we zijn uitgenodigd voor Lisa's feestje en dan gaan we naar de sauna!!! Dat willen we helemaal niet. Dat is veels te heet!!" Wat? De sauna, ik kan me het niet voorstellen... Dus ik stel de meisjes gerust en vertel dat ze vast iets anders leuks gaan doen... Mijn kalmerende woorden hebben weinig effect, want ze gaan maar door. "Pien, jij wil toch ook niet naar de sauna...?! "Nee echt niet, dat ga ik echt niet doen hoor, dat is hartstikke heet. Ik ga echt niet naar dat feestje!!!" Mopperdemopperdemopper....
Als ik terugkom van de meisjes naar school brengen zie ik de mail met invitatie. Het grote feest vindt plaats in de CINEMA... ;-) Klinkt in het Vlaams een beetje als sauna.

Bij thuiskomst vertel ik het goede nieuws eerst aan Pien. Ze heeft geen idee wat een cinema is, maar de term bioscoop maakt alles duidelijk. Echter, ik krijg niet de reactie die ik had verwacht. "Ja mam, daar ga ik dus echt niet naar toe! Want weet je, in de bioscoop moet je stil zijn. En zoals je weet ben ik niet goed in stil zijn..." Waarna Pien een oorverdovende gitaarsolo weggeeft, waardoor een goed gesprek over dit onderwerp uitgesloten is. Ik laat het maar even bezinken. En ben eigenlijk wel blij met de zelfreflectie van Pien. Ik dacht dat deze totaal ontbrak bij onze dochter. Die elke stilte vult met geluid, gesprekken en vragen, bij voorkeur op hoog volume en onnavolgbare artistieke bewegingen.