donderdag 18 december 2014

Wisseltruc?!

Slapen is een terugkerend thema. Na jaren ploeteren hebben we ons erbij neergelegd dat onze meisjes niet om zeven uur gaan slapen. En ook niet om 20 uur trouwens. Ze hebben weinig slaap nodig en worden niet chagrijnig van. Beetje jammer dat onze avonden wat kort zijn.
Dat gezegd hebbende is er ook nog een 'in ons bed slapende Lotje'. Na dramatische toestanden en verwoede pogingen hebben we ons overgegeven en slaapt Lot in ons bed. En dan leggen we haar later in slapende toestand in haar eigen bed. Verre van ideaal natuurlijk.

Voor Sinterklaas een 'zorgenvriendje' gegeven, want dat zou Lotje naar eigen zeggen in haar eigen bed laten slapen. Noway dus. Madame komt samen met haar vriendje in ons bed liggen en deelt mee: "Hij werkt dus echt niet!"

En dan is het donderdag 17 december. Lot ligt in ons bed en Pien in haar eigen bed. Manlief zit hard te studeren op kantoor. En ik ben erbij voor de morele support. We gaan om een uur of negen even naar de kids kijken. Natuurlijk lopen we de kamer van Lot straal voorbij en zien iets bizars in ons bed liggen...


Alsof het ontbreken van een Lotje in je bed al niet waanzinnig genoeg is heeft mevrouwtje een pop op 'haar' plek in ons bed gelegd. Waarschijnlijk was ze bang dat we haar zouden missen... dacht het niet... ! 

zondag 7 december 2014

Save the planet...

Volgens Belgische traditie op 6 december de verjaardag van de Sint gevierd. Klaas is amper het land uit en de meisjes zijn al volledig in de kerststemming. De ochtend is nog niet voorbij en er zijn al ruim 25 kerstbomen geproduceerd. De eerste kerstliedjes klinken en de roep om een kerstboom wordt met het uur heviger. Aangezien de ouders ook flink geproost hebben op de verjaardag van onze bebaarde vriend zijn we niet in staat op deze dag de deur uit te gaan... helaas pindakaas. Wel zijn we volop in de weer met de nieuwe cadeautjes. We maken Lot's glitterzeepjes, spelen hockey-kwartet en figureren in Piens avonturen met haar nieuwe playmobile gevleugelde Pegassus paard. En terwijl ik voorlees uit het nieuwe Fantasia boek, ziet onze hond kans om aan de vleugel van Pegassus te knabbelen... Resultaat is dat een vleugel onherstelbaar is beschadigd. Dikke tranen biggelen over de wangen van Pien: "Nu kan hij niet meer vliehiegen..!!" We moeten het tij keren en laten het bad vollopen in de hoop even wat rust in de tent te krijgen. 

De meisjes zitten lekker te badderen en te kletsen. Dan spreekt Pien haar zusje streng toe: "We zijn hier niet om te spelen! We zijn hier om het universum te redden....!!" Nu maar duimen dat dit mogelijk is zonder de hulp van Pegassus....