woensdag 10 juli 2013

Blitse bril

Eigenlijk wisten we al een tijdje dat dit moment zou komen.  Zelfs nog geprobeerd om de afspraak met de oogarts te vervroegen, nadat Pien per ongeluk haar witte boterham aan het beschilderen was in plaats van haar witte blaadje. Wij moesten er wel een beetje om lachen, maar arme Pien was erg van streek toen ze het ontdekte. Ook de juf had eerder al aangegeven dat ons Pientje heel erg haar best moet doen om met kleuren binnen de lijntjes te blijven.

Maar na lang wachten mochten we op 3 juli eindelijk naar de oogarts. En na anderhalf uur testen en turen werden onze zorgen bevestigd. Haar ‘luie oog’ schiet steeds verder en vaker weg en van dichtbij ziet ons Pien niet zo best. Plus twee. Dus toen de dokter Pien vroeg of ze het leuk vond om een bril te dragen drong het ook bij ons schatje door, die heel zielig en zachtjes een “nee” eruit perste.


Enfin, tijd om de marketingmachine weer op volle toeren te laten draaien over hoe fantastisch een bril kan zijn, vooral omdat ze van die mooie kleuren hebben, denk aan roze en paars…. En tsja, dan is het weekend en wil ons Pien die bril gaan NU kopen. Alsof het haar verjaardag was hebben we nachtjes afgeteld tot die grote dag. En uiteraard een prachtige prinsessenbril uitgezocht. Ons Lotje is een tikkie jaloers en heeft naar eigen zeggen ook echt een bril nodig… Helaas voor Lotje, maar ze is met een coole zonnebril ook erg happy. Piens geduld werd nog even op de proef gesteld, want er moesten natuurlijk nog glazen in die prachtige paarse prinsessenbril. Maar na lang wachten is de bril eindelijk opgehaald, opgezet en niet meer afgedaan. Wonderwel is haar luie oog direct recht gaan staan, maar het kleuren binnen de lijntjes gaat alleen nog niet zo soepel. De fijne motoriek is helaas niet zo fijn. Dat project pakken we het nieuwe schooljaar wel weer op. Pien gaat nu eerst genieten van haar welverdiende vakantie en trots haar nieuwe bril showen…