donderdag 7 maart 2013

Upgrade zwemles


Leren zwemmen, het blijft een terugkerend thema. De meisjes vinden het heerlijk, maar het is gewoon een nachtmerrie voor de mama’s. Onder tropische omstandigheden kids aan –en uitkleden om een half uurtje later twee uitgehongerde en onderkoelde vrouwtjes te ontdooien. Een  extra uitdaging is dat Pien en Lot de zwemles aangrijpen om zich weer mooi aan te kleden. Probeer maar eens zo’n balletpak of zeemeerminnenkostuum om zo’n klam lijfje te krijgen…. Maar ach dat nemen we allemaal voor lief, want zwemmen is belangrijk. We hebben een boot, dus the sooner the better.

Enfin, ik heb ze nu een jaar lang zien spetteren en spatteren, maar nog niets gezien wat op echt zwemmen lijkt. Tijd voor rigoureuze maatregelen, want anders gaat dit nog jaren duren… Zodoende een privĂ© –leraar ingeschakeld om de vaart erin te krijgen. Klinkt heel decadent, maar voor 5 euro meer leren ze dan ook echt zwemmen. Tijdens het eerste telefoongesprek zei de beste man dat hij geen les gaf voor de gezelligheid, maar hij ze serieus leert  zwemmen. Man naar mijn hart. De eerste keer is natuurlijk altijd spannend… Maar na de eerste les is Frederik niet meer weg te denken uit ons leven. Als ik op de terugweg met de meisjes evalueer is Lot helemaal voor hem gevallen en mijmert: “Ja Frederik is erg leuk, denk je dat ik bij hem mag logeren….?!” Dacht het niet….

De volgende zwemles staan we in de kleedkamer en Lot is weer op dreef: “Oh mam, welk badpak zal ik aantrekken? Mijn K3 badpak of mijn prinsessenbikini? Welke heeft hij nog niet gezien?!” Ik heb werkelijk geen idee, maar help mijn dochter graag op belangrijke momenten. Eenmaal in haar prinsessen ensemble gehesen vraagt ze me ernstig: “Mam, denk je echt dat hij deze mooi vindt?” Ja schat, hij zal je prachtig vinden…. De collega-moeders in de kleedkamer fronsen hun wenkbrauwen en de verbazing stijgt als Lot nog wat zelfgemaakte kunstwerken uit de tas tovert voor haar favoriete zwemleraar. Gelukkig kan Frederik er wel om lachen. Zeker als ik hem met een vette knipoog vertel dat Lot binnenkort een weekendje langs komt…