woensdag 21 maart 2012

Eerste zwemles


Vandaag de eerste zwemles gehad. De meisjes vonden het super. Alleen een beetje jammer dat Lot bijna verzoop en niemand het zag. Dus moest ik even, tegen al mijn principes in, gillen naar de badjuffen. Zelf zat ik nog met gierende hartkleppen na te stuiteren, terwijl Lot weer vrolijk verder ging...  Manlief was ook mee en was erg te spreken over de zwembadcatering. Denk aan grand-cafĂ© met uitzicht op zwemgebeuren, maar ook een buitenterras en heerlijke salades en andere warme culinaire versnaperingen. En natuurlijk biertjes en wijntjes. We komen de woensdagen wel weer door.
Pien heeft een klein trauma opgelopen van het feit dat Lotje onder water verdween. Ze is klaar met de zwemles, want ze wil niet zinken… Dat belooft veel goeds. 

zaterdag 10 maart 2012

Attentie: Regenworm in nood!


In het kader van even rustig opstarten vrijdag de kids al thuis gehouden, maarja Pien wordt tegenwoordig gelijktijdig met de vogeltjes wakker, dat is om 5:20 uur kan ik je vertellen. Dus een lange dag in het vooruitzicht. Vandaag was echt een heerlijk dagje in de tuin. Uiteraard niet met boekje, stoeltje, wijntje, maar met harkje, schepje en kruiwagentje. En natuurlijk onze tuinvrouwtjes, die ons vrolijk helpen. NOT! Lot is driftig op zoek naar regenwormen en Pien heeft ontdekt dat je in struiken ook kan klimmen. Hoor opeens gegil vanachter een struik, waar Pien vanaf twee meter hoogte loopt te schreeuwen: "Attentie, attentie: Regenworm in nood!!!” Lot komt direct aansnellen met schep en begint in de aarde te wroeten. Emmer niet nodig, want ze stopt die wormen gewoon in haar zak. Had ik kunnen weten, want Lot stopt alles in haar zak: zand, stenen, takjes, bloempjes en andere ondefinieerbare gevonden voorwerpen. Maar wormen waren nieuw voor mij, daar kwam ik pas achter toen we gingen douchen. Lekkerrrr. Dus ik spoel snel die opgedroogde wormen door de wc. Dat is me niet in dank afgenomen door onze dierenvriendin Lot, die gilt: “Maham, nee niet doen! Nu gaan ze dood. Je hebt ze dood gemaakt!” Ik breng nog in dat ze er toch echt niet meer zo levend uit zagen. En dat je wormen beter in een emmertje kunt doen…. Kansloos, want ik sta voorlopig te boek als de ‘wormenkiller-mum.’