zondag 11 september 2011

Dippen en dopen


Ik zit hier als een zombie na weer een nacht van max vier uur slaap... Pien heeft nare dromen en Lotje doet vrolijk mee... niet uit ons bed te slaan. Soms ben ik gewoon te moe om Lot terug in haar bedje te leggen. En om 6 uur ga ik met de dames inclusief hond dan maar naar beneden. Hopelijk krijgen we binnenkort hulp van boven, want jawel we gaan onze engeltjes voor het eind van het jaar dopen. Woensdag komt de pater langs om e.e.a. voor te bespreken. Meisjes voorzichtig aan het voorbereiden dat er een meneer van de kerk komt. En vlak voor het slapen gaan is bij ons altijd het tijdrekvragenuurtje. Lot: "Wanneer komt die man van de klok dan? Huh? Oh, je bedoelt de meneer van de kerk. "Ja, wat komtie doen dan?" Hij komt even praten over Pien en Lotje en dopen in de kerk. Lotje klaart helemaal op: "Gaan we iets lekkers dippen?!" Nee vreetmonster, we gaan water over jullie koppies gooien, dan word je een kindje van Jezus. "Ja maar, ik wil echt jouw kindje blijven hoor." Holy shit hoe klets ik me hier weer uit... we gooien het over een andere boeg. 'Tuurlijk blijf je mijn kindje, maar dan word je vriendje van Jezus.' Lot: "Oh leuk, zit ie ook in de blauwe klas?" Ja schat, hij is overal, zeg ik nog roomser dan de paus. OK, nu begrijp ik waarom je kinderen zo jong mogelijk laat dopen, zeker voordat ze kunnen praten. 
Maar alle gekheid op een stokje. We hebben toen Pien zo ziek was altijd gezegd, als ze dit overleeft laten we ze dopen, want dan is er ergens hulp van boven gekomen. Een vrouw een vrouw een woord een woord. 

vrijdag 9 september 2011

School is tof


Ze vinden het super op school. Ik heb maandag al mijn eerste ouderavond gehad. Drama, want ons Lotje wou natuurlijk mee. "Ik ook naar de blauwe klas!!!!" Onze juf komt gelukkig niet van een andere planeet. Heeft zelf ook kids en zag de humor wel in van de onderbroekloze Pien. Ook de meisjes komen met mooie verhalen thuis, maar ook met kleine drama's. Zo vertelde Lot dat ze moest huilen op school en om mama had geroepen. Mijn moederziel deed pijn en ik dacht: 'had ik mijn kleine meisjes al wel een hele lange dag naar school moeten sturen? Is het niet too much too soon...' Pien kwam gelukkig met het volledige verhaal op de proppen. "Lotje was gevallen op de stenen. Vriendje M. heeft geduwd. Juf was erbij en ik heb Lotje een kusje gegeven." Pfff, dankje Pien. Natuurlijk even navraag gedaan bij Lot hoe het nou zat met die gozer. Blijkt ze jongetje M. ook nog lief te vinden. Snap jij het nog?! Verder duikt Pien regelmatig met ene A. in het snoezelhuisje. Je begrijpt, we checken nu zelfs voor de schoolpoort of ze haar onderbroek nog aan heeft. Verder mogen de kindjes tijdens het overblijven een dutje doen in de turnzaal. Pien kwam thuis: "We hebben geslapen in de turnzaal!" Ohja, heb je echt met je ogen dicht stil gelegen?" Pien: "Nou nee, de juf zei dat we echt stil moesten zijn." Vanaf heden mogen de dames lekker spelen tijdens de lunch. Je zou verwachten dat ze moe zijn na zo'n lange schooldag. NOWAY! Niet in bed te rammen, en tegen 21 uur pas echt in slaap, na 36 ontsnappingspogingen. En vanmorgen waren ze gewoon klaarwakker om 5 uur!

Beter slapen dat is eigenlijk de enige reden waarom ik ze soms hele dagen naar school stuur. Uitputten die handel.  Want de drie jaar onderbroken nachten beginnen zijn tol te eisen. Pien zit nog steeds in het ziekenhuisrtime en komt rond middernacht, daarna om 3 uur en is om 6 uur uitgeslapen.
Daarom nu hoogste tijd om naar bed te gaan... Truste en tot snel.

vrijdag 2 september 2011

Sliploos


Ok, ze zijn pas twee dagen naar school en ik heb waarschijnlijk nu al een onvergetelijke indruk achtergelaten bij de nieuwe juf. Na school gingen we direct door naar een lunchtentje in het winkelcentrum en Pien moest een plasje doen. Ik zie opeens een onbekende onderbroek en vraag wat er gebeurd is. "Ik had geen onderbroek aan naar school, gewoon in mijn blote pimpam." OEPS! Maandag weer wat uit te leggen tijdens de ouderavond. Ik vraag me af of iemand onze voorschoolse toilet-taferelen begrijpt... Als Lot moet plassen, moet Pien ook en vice versa. Gevecht in het toilet wie eerst mag. Mama erbij om te managen en hond erbij om de onderbroeken weg te graaien en te verstoppen... Dan kan er in het tumult weleens een sliploos meisje overblijven. Tsja, je moet er bij zijn om het te begrijpen...