donderdag 16 juni 2011

Gezinsuitbreiding


Ondanks de regen toch heet nieuws. We hebben pup, een soort boomertje. Hij heet Liefie, dat hebben de meisjes zelf bedacht. Niet echt een stoere mannennaam, maar manlief is al lang blij met een extra manpower in huis;-)

Gisternacht was Liefie was om 4.30 uur wakker en zielig aan het huilen. Even geknuffeld en naar buiten genomen voor een plasje om vervolgens lekker in de keuken te pissen. Heel herkenbaar;-) Enfin om 5.30 in bed genomen en hij heeft daar heerlijk geslapen. Pien werd even wakker toen we naar bed gingen, maar heeft de nacht doorgeslapen...Yes!

Op dit moment slapen al onze kinders.... jawel. Ons hondje valt erg in de smaak bij de meiden en vice versa. Lotje is heel knuffelig. Pien is er vooral voor de balspelletjes en andere doe activiteiten. Alhoewel, Pien stond vanmorgen samen met Lief voor de boekenkast en vroeg: "Zal ik even een boekje voor je lezen of wil je even televisie kijken?" Erg schattig. En wij proberen e.e.a. te managen, zodat hondje Lief niet wordt overreden door de driewieler of met voetballen een schop krijgt. Pien zit sinds gisteren in zijn mand naar Dora te kijken. Helaas voor Lief gaat hij niet mee naar France. Voordat we hem haalden, hebben we eerst opvang geregeld, want er mogen geen huisdieren mee. Nu gaat hondje Lief lekker bij mijn ouders logeren, daar kan geen 5-sterren dierenpension tegenop natuurlijk.


dinsdag 7 juni 2011

Rennen, vliegen, fietsen...


Ik had me nog niet eerder gemeld, omdat het poepiedruk was. Onze vlucht vanuit de Carib was anderhalve dag uitgesteld en de nieuwe vlucht had natuurlijk vertraging. Toen we vorige week donderdagavond thuis kwamen moesten we even bijkomen om vervolgens vrijdag alles voor te bereiden voor de royal wedding in Zwolle op zaterdag. Manliefs neef ging trouwen. Op zaterdag met een fijne jetlag al vroeg op pad voor een hele lange dag op hoge hakken. Viel niet mee na weken teenslippers;-) De meisjes twee minuten voor aanvang van de ceremonie in hun mooie jurkjes gehesen en zij hebben ook een heerlijke dag gehad. Met name het bellen blazen bij  het stadhuis was een groot succes. Voor de avond een oppas in het hotel geregeld, zodat iedereen ongestoord kon dineren. Een risicootje, maar is prima gegaan. Zondag weer thuis met twee afgedraaide koters, die pas om 22 uur gaan slapen en rond middernacht klaarwakker worden en denken, 'zo dat was een fijn middagdutje'. En aangezien we allen in de logeerkamer slapen, omdat onze badkamers worden verbouwd, is er geen ontsnappen aan. Lang leve de jetlag.

Een dag voor onze vakantie had ik een schrijven van school gekregen dat er een fietstocht gepland stond de dag na onze vakantie. Dus maandag als een gek op zoek naar een extra fietszitje voor de fietsdag op dinsdag. Dus maandagmiddag middag even flink geoefend om met twee meisjes veilig te fietsen. Enfin, de volgende dag regende het enorm, dus manlief was zo lief de fiets achterin de auto te gooien om ons droog over te krijgen. En Moi met fiets aan de poort in de stromende regen wachten of het evenement door zou gaan. Donder, bliksem….Niet dus. De kids hebben hun optreden op school gedaan en toen ben ik weer lekker naar huis gefietst om alles voor te bereiden voor het volgende evenement. Afgelopen woensdag werd neef P. 18, dat was een dagje Eindhoven. Om vervolgens na het eten door te rijden naar Weert, voor een extra lang weekend met mijn ouders, zus, zwager en kids, in een gezellig bungalowpark. Dat was heel gezellig, maar wel intens. Zondagavond weer thuis. Gisteren even een hersteldagje, maar nu is het weer business as usual.