zondag 5 december 2010

Sint afterparty


Ik ga weer even los.

Bij mijn ouders was het gisteren supergezellig sinterklaasen, samen met mijn zusje en haar kids. De napret viel een beetje tegen. Terwijl iedereen verstandig thuis bleef, gingen wij vrolijk op de terugreis fijn de regen, sneeuw en ijzel in. Dat was wel een beetje eng, maar geen weer is te guur voor manlief aan het stuur (ja de stemming zit er nog goed in). Kids gingen onderweg niet slapen, want die waren nog aan het nastuiteren. Ze hebben voor het eerst geproefd van een chocolade letter en die kleurstoffen hebben een lange nawerking. Maar eenmaal veilig thuis, meisjes in bed, dachten wij even gezellig een filmpje te gaan kijken. NOT. Eerst kwam Pien, die haar hele bed onder had gekotst en vervolgens ons bed. En dat ging maar door. Enfin, zes schone pyjama's verder om 2:00 uur, leg ik Pien weer terug in bed. Hoor ik wat gepruttel in het bed van Lot en je raad het al, ook alles ondergekotst. Maar suffige Lotje was te moe om omhoog te komen, dus het liep allemaal fijn van haar nek in haar haar. Heerlijk. Dus die moest ook door wasstraat. Nou, om een uur of 4.00 was Lot gestabiliseerd en ready for bed. YES! Pien is al die tijd wakker geweest, want ze wil natuurlijk niets missen. Ook prettig om iemand in de buurt te hebben voor de morele support: "Oh Lotje spugen, alles vies, mama moet wassen." Of wel zoet: "arme Lotje, kom maar kindje, ach meisje, geeft niets hoor." Om 6.00 uur nog een sessie stereokotsen en toen konden we eindelijk even slapen.
Denk je alles gehad te hebben wordt Pien om 8.30 gillend wakker: "Pientje moet poepen!!!!" Prima lieverd leef je uit in je luier. Maar ze bleef maar gillen. Zat er een dikke drol klem. Die arme schat heeft 1,5 uur huilend, schreeuwend en stampend lopen persen. Dit keer zorgde Lotje voor de morele steun: "Ach Pienemien hier is je tuutje, duwen maar, komt goed meisje." Maargoed, eenmaal eruit kon onze rustige zondagochtend beginnen. Pfff.
En dan te bedenken dat we even toe waren aan een beetje slome zondag na deze 'verbouwingsweek from hell'. Onze aannemer is ermee genokt, verdwenen, foetsie. Ons achterlatend in nogal onaffe toestand. Enfin, manlief is een held en heeft het inmiddels weer zo geregeld dat er gestaag wordt doorgewerkt, zonder deze oplichter. Maar, dat heeft ons wel slapeloze nachtjes bezorgd. Een troost dat Pien ons 's nachts gezelschap houdt en met haar zachte stemmetje ons subtiel afleid van onze verbouwingszorgen. Dan is het toch minder storend dat ons nachtbrakertje om 4 uur 's nachts 25 keer controleert of je daadwerkelijk nog 10 tenen aan je voeten hebt.